دانلود رایگان فایل PDF انواع درزهای كفسازی – فایل مورد نظر با فرمت PDF در 12 صفحه می باشد و به بررسی انواع درزهای کفسابی و روش های اجرا می پردازد.دوستان گرامی و مهندسین ارجمند و عزیز در صورت تمایل می توانند این فایل بسیار با ارزش را به صورت مستقیم و رایگان از سافت سیویل دانلود نمایند.
عملکرد پوشش هاي بتنی تا حد زیادي به عملکرد رضایت بخش درزهاي آنها بستگی دارد. طراحی محل درزها که در واقع همراه با پیش بینی محل ترك خوردگی می باشد، نه تنها یک دانش کاربردي بلکه هنر ظریفی میباشد.
دال هاي بتنی در معرض تغییر مکان هاي دائمی مختلف، از جمله تغییر مکانهاي ناشی از خشک شدن،انقباض و خزش می باشند. چنانچه در دالها درزها به درستی تعبیه و طراحی نشوند نیروهاي کششی ناشی از انقباض بتن باعث ترك خوردگی خواهد شد.
مبحث ترك خوردگی در دالها آنچنان مهم است که بعضی ازمعماران و مشتریان ترك هاي انقباضی را نشانۀ گسیختگی دال می پندارند. بتن نیز مانند سایر مصالج با تغییرحرارت و رطوبت انبساط و انقباض می یابد. این تغییرات حجمی می توانند باعث ایجاد ترك خوردگی شوند.
پیشبینی محل ترك و تعبیۀ درز در آن نقطه، از تمرکز تنش و ترك خوردگی جلوگیري خواهد نمود. این درزها در واقع نیروهاي به وجود آمده ناشی از تغییرات حرارتی و رطوبتی را باز توزیع و محو می نمایند. عدم وجود و یا کم تعدادبودن درزهاي کنترلی باعث ایجاد ترك هاي نامرئی و البته مخرب می گردد.
اگر قرار باشد این درزها کارکرد ویژة خود را حفظ نمایند باید به درستی محل یابی و اجرا شوند. چنانچه اجزاي یک مخلوط بتنی به درستی و به نحو یکنواختی با هم مخلوط شوند، حجم آن پس از اختلاط داراي بیشترینمقدار است.
پس از این مرحله و همراه با تبخیر آب به علت حرارت محیط و نیز به سطح آمدن آب شرکت نکرده در واکنش، به علت پدیده مویینگی، کاهش حجم بتن آغاز می شود.
این کاهش حجم براي رسیدن بتن از حالت 0 به ازاي هر 100 فوت می باشد. باید توجه داشت اغلب خود پدیدة / اشباع به حالت خشک تقریباً معادل 66 انقباض علت اصلی ترك خوردگی نمی باشد بلکه علت اصلی آن، قیود انقباضی و شرایط مقید بودن بتن می باشد. وجود اختلاف ارتفاع در سطح بتن ریزي، جنس سطح بتن ریزي و وجود دیوار و یا دیگر موانع سازهاي همگی ازعواملی هستند که در تعریف میزان مقید سازي سطح دخالت دارند. به طور کلی هر قیدي که باعث ایجاد تمرکز تنش در حین انقباض بتن شود، محرکی براي ایجاد ترك می باشد مگر آنکه با تعبیۀ درزهاي مناسب از وقوع ترك خوردگی جلوگیري نمود.